реклама
Ключевы слова сайту
Пустой блок

Сергій Бодров / Сергей Бодров (актор) 

Сергій Бодров / Сергей Бодров (актор)

Дата народження: 27 грудня 1971 (zodiac козеріг)

Дата смерті: 20 вересня 2002

Місце народження: Москва, Росія

Діяльність: актор

Досягнення: Приз за кращу чоловічу роль на фестивалі "Кінотавр" за фільм "Кавказький бранець".

Сергій Бодров-молодший народився в Москві в 1971 році, і волею батьків став тезкою свого батька, відомого сценариста і режисера Сергія Бодрова, який проживає зараз у США.

З 1989 по 1994 р. навчався на відділенні історії мистецтва історичного факультету МДУ ім.ломоносова. З 1994 по 1996 - навчання в аспірантурі.

Спочатку працював у школі вчителем, потім кондитером на фабриці "Ударница", журналістом і навіть рятувальником на пляжі в Італії.

З 1997 по 1999р. - був ведучим телепрограми "Погляд".

У 1998 р. на кафедрі історії мистецтва МДУ захистив кандидатську дисертацію за темою "Архітектура венеціанської живопису Відродження".

Кінодебют

Кінодебют Сергія відбувся в 1995 році у фільмі "Кавказький бранець", режисером якого став його батько. У ролі стриженого солдата - перволітка Вані Жиліна, догодив у димлячої кавказький котел, Бодров поставив у глухий кут усіх, навіть свого знаменитого партнера - Олега Меньшикова. Актор-непрофесіонал, він був переконливий у кожному жесті і інтонації якоюсь особливою, тваринної органікою. Тим не менш, нагородити Бодрова призом за кращу чоловічу роль на фестивалі "Кінотавр" одного, обійшовши Олега Меньшикова виявилося неможливим. І приз поділили на двох. Та ж доля спіткала і "Ніку" - приз Кіноакадемії. Так само Бодров удостоївся за "Кавказького бранця" призу "За кращий дебют" на фестивалі "Балтійська перлина" в Ризі і приз Кінопреси як кращому акторові за 1996 року (разом з Ф.Абдраимовым).

Фільм зібрав просто неймовірний урожай призів: приз ФІПРЕССІ і приз глядацьких симпатій МКФ У Каннах. Навіть був номінований на "Оскар" як кращий іноземний фільм! Прибувши на сочинський фестиваль ніким, Бодров виїжджав переможцем.

"Брат"

Незабаром надійшла пропозиція від Олексія Балабанова знятися в головній ролі у фільмі "Брат", за його власним сценарієм. Фільм зібрав купу призів: призи "Silver Hugo" МКФ у Чикаго та фестивалю "Кінотавр" - за "Кращу чоловічу роль". Крім того Бодров був номінований на премію "Золотий Овен-97" в категорії "Кращий актор".

"Брат" зробив Сергія фігурою сверхпопулярной, чи не культової. Фільм був по-справжньому модним в 1997 році. Преса називала його "обличчям покоління", з чим він сам категорично не погоджувався. Окремої уваги заслуговують фрази і загальна стилістика фільму. "My car - кирдик" - говорить герой Бодрова Данила, - і слівце відразу підхоплюється народом.

Однак, на відміну від "Бранця", новий фільм був прийнятий в критиці аж ніяк не на "ура". Режисера звинувачували в черносотенстве, виконавцю головної ролі теж дісталося. Мовляв, який з нього провінційний пацан? За сюжетом герой, потрапивши з провінції у велике місто, проживав бурхливий період молодого життя і у фіналі отчаливал - іншим. Ось цей важкий перехід Бодров зіграти не зумів... Що це був за хлопець - питання залишалося відкритим: бандит або Робін Гуд? Герой нашого часу або його прокляття? Балабанов запропонував розібратися у своїх почуттях до Данилові самостійно.

Телебачення

Після "Брата" почалася бодровская телеепопея: на правах співведучого він став працювати з Любимовим в "Погляді". За великим рахунком "Брат" "Погляду" швидше заважав, ніж допомагав. В приміщення входив усміхнений і злегка сором'язливий Сергій Бодров, а здавалося, вривається Данила Багров з обрізом... загалом через три роки роман з телебаченням Сергію набрид, і він пішов, як завжди - раптом, порозумівшись поспіхом і як завжди невиразно.. На телебачення він ще раз повернеться в 2001 році, взявши участь в якості ведучого в зйомках телешоу "Останній герой".

Особисте життя

У 1987 році Сергій Бодров одружився. Сам він не раз зізнавався в інтерв'ю, закохався в Світлану з першого погляду і відразу ж зрозумів, що це його майбутня дружина. У 1988 році у Бодровых народилася донька Ольга.

Дружина сергія Бодрова-молодшого теж займається телебаченням, вона режисер відомих телевізійних проектів "Акули пера" і "Канон".

"Брат-2" та інші роботи в кіно

У тому, що бодровская органічність - це класно, але не кожен режисер може з нею працювати - переконав британський "Стрінгер" (1998). Бодров грає молодого чоловіка на ім'я Вадим, володаря відеокамери і мисливця за скандальним. Тут він виглядає тінню себе - нудний, нецікавий. Зате потрапивши в руки до режисера Режису Варньє, пригласившему його на роль у "Схід-Захід" (1999), Сергій Бодров знову ожив і цілком переконливо виглядав молодим юнаком з 50-х, закоханим у сусідку-француженку.

Тим часом Балабанов вирішив взятися за "Брат-2", де бодровский Данила тримає шлях з Москви в Нью-Йорк і далі в Чикаго. Фільм знімався в Москві і два місяці в Америці. Були задіяні справжні поліцейські, хоча в США існує заборона знімати в кіно реальних поліцейських, їх форму і одяг. Проте поліцейські невеликого містечка Лонг-Айленд біля Чикаго дозволили зняти на плівку їх самих.

Цікавий момент пов'язаний із зброєю: у фільмі є епізод, коли Данило стріляє в здоровенних негрів з самопалу, зарядженого залізними тирсою. Амерканские реквізитори тільки здивовано розводили руками, коли їх попросили знайти щось схоже. Тоді оператор - Астахов за годину зробив цей самопал за допомогою одного тільки армійського ножа. Зробили також паспорт на ім'я Данила Багрова і довго вмовляли пограничницу поставити там справжній штамп. Нарешті дозволив її начальник, у якого перемогло почуття гумору. Так що штамп у фільмі справжній.

 

Хоча "Брат" помітно програє зарубіжним аналогам, таким як "Леон", "Кілер", "Що робити мерця в Денвері", його популярність пояснюється тим, що глядач скучив за рідним кіно.

"Брат-2" підняв нову хвилю інтересу до його персони з боку журналістів. Треба сказати, Сергій Бодров журналістів недолюблював: вони зовсім замучили його лобовими порівняннями і лінійними аналогіями. Вони весь час питали: як це ти, цивільний Бодров, зміг так глибоко проникнути в образ диковатого рядового Жиліна ("Кавказький бранець")? Що тебе, Бодров, син Бодрова, пов'язує з цим відморозком Багровим? Який їх тебе, мистецтвознавця, італійський плавець ("Схід-Захід").

Тут Бодров жваво включав будь-якого зі своїх кіногероїв і починав висловлюватися вигуками. Журналісти впадали в ступор і згадували розповіді колег про те, як важко Бодрова зловити і майже неможливо розговорити. А тут і розмовляти нема про що: просто Бодров дійсно не був актором. І перевтілюватися не вмів. І Станіславського читав лише для загальної освіти. Зате він умів жити не звертаючи уваги на камеру, його знімаючу, повискування натовпу прихильниць, в яку доводилося потрапляти, крики режисерів, на які мав би образитися...

В одному інтерв'ю, на запитання, який зв'язок між ним і його екранним героєм, Сергій Бодров зізнався: "Ми з ним як близнюки. Знаєш, бувають такі близнюки - зовні один на одного схожі як дві краплі води, а внутрішньо абсолютно різні. Йде таке віртуальне вплив. Можливо, він робить мене жорсткіше, а я його - м'якше".

Після фільму "Брат-2" популярність Сергія Бодрова, особливо серед молоді, зросла ще більше. У нього з'явилися величезну кількість шанувальників і шанувальниць. Але Сергій ставився до цього дуже спокійно. Та й батько казав: "Сергію, ну невже ти не розумієш, що це повна нісенітниця! Як майстер ти ще не відбувся". Хоча коли сина не було поруч Сергій Бодров-старший з гордістю розповідав, як в аеропорту Німеччини півтисячі людей підійшли брати автографи у "брата".

Після такого успіху будь-якої "секс-символ", яким до цього часу став Бодров, обов'язково хоча б пів-року - рік купувався б в променях слави. Однак він тут же засів за комп'ютер - працювати над сценарієм власного фільму. За весь цей час він відвідав лише кілька презентацій і конференцій, і то - лише не ображати продюсера.

Олексія Балабанова і Сергія Бодрова засипали питаннями, про що буде "Брат-3", "Брат-4"... Балабанов відповідав, що продовження не буде, серіали він не любить, а персонаж вже вичерпав себе. Бодров підтверджував його слова, у нього були зовсім інші плани...

У 2001 році Бодров виступив в якості режисера, знявши фільм "Сестри", де сам він знявся в епізодичній ролі. Фільм Сергій присвятив своїй дружині, назвавши одну з головних героїнь ім'ям Світлана.

У 2002 році Бодров знявся у фільмах Олексія Балабанова "Війна" і свого батька "Ведмежий поцілунок". "Ведмежий поцілунок" був останнім фільмом Сергія. У ньому він зіграв закоханого романтика. Сценарій фільму лежав у Бодрова-старшого десять років, ніби чекав, коли підросте син.

Трагедія

У тому ж році Бодров почав знімати фільм "Зв'язковий". Він був і автором сценарію, і режисером, і виконавцем головної ролі. За сюжетом герою Сергія бандити прострелили колись коліна, і ногу довелося ампутувати. Він ходить на протезах і про те, що ніг у нього немає, ніхто навіть не здогадується. Фільм замислювався як філософсько-містична притча. Велика частина фільму повинна була зніматися в Москві, а знімальній групі в Осетії треба було відзняти всього кілька епізодів.

На початку серпня 2002 року, за місяць до виїзду на Кавказ на зйомки фільму, Сергія Бодрова народився син.

Ввечері 20 вересня 2002 року в Кармадонском ущелині сталася трагедія. Зійшов льодовик протяжністю п'ять кілометрів, шириною 200 метрів і товщиною від 10 до 100 метрів. В результаті стихійного лиха пропали безвісти 117 осіб. Серед них і знімальна група під керівництвом Сергія Бодрова, що знаходиться в цей час в ущелині.

Дружина Сергія Світлана розповідає, що ввечері 19 вересня у неї був незвично довга розмова з Сергієм. "У нього був дуже сумний голос, - згадує Світлана. - Мені здалося, що з ним сталося... Він був не такий, як завжди. Але Він заспокоїв мене і став розпитувати про дітей. Зазвичай ми говоримо з ним всього за кілька хвилин, а тут наш останній розмова затягнулася... Я відчувала, що він ніяк не може попрощатися зі мною. А на прощання він сказав: "Бережи дітей".

Джерело / Источник http://kinoafisha.ua/

Смотреть онлайн фильмы, мультфильмы и сериалы в HD качестве, В 3D, скачать торрент. Скачать через торрент фильмы в HD качестве



Переглядів: 1312 | Коментарів: 0 | Дата: 19.05.2014, 16:47
Коментарі до Сергій Бодров / Сергей Бодров (актор)




Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]