реклама
Ключевы слова сайту
Пустой блок

Ольга Будіна / Ольга Будина (1975) 

Ольга Будіна / Ольга Будина (1975)

Дата народження: 22 лютого 1975 (zodiac риби)

Місце народження: Одинцово, Московська обл.

Діяльність: актриса

Досягнення: Лауреат Державної премії Росії (2001).

У кіно Ольга дебютувала в 1996 році, будучи ще студенткою театрального училища. Вона знялася з іншим молодим артистом Олексієм Зав'яловим в короткометражній стрічці "Граємо "Маленького принца". Також знімалася в серіалі на студії Горького "Мореплавство Солнышкина", але його не дозняти. Із-за зсуву графіка в картині Олексія Учителя "Жіноче ім'я" вона пропустила зйомки в англійській стрічці, так як вже спланувала свій графік на півроку вперед і думала, що зйомки будуть проходити в Тунісі, так тут ще відбувся серпневий криза.

Справжнім дебютом в кіно Ольги Будіної можна вважати роль Великої княжни Анастасії у фільмі Гліба Панфілова "Романови. Вінценосна сім'я", в якому вона почала зніматися на 4-му курсі.

Гліб Панфілов шукав виконавців на ролі дочок Миколи Другого, викликаючи на проби практично всіх дівчат Москви і Московської області. Проби проходили приблизно таким чином: режисер показував претендентках фотографії царської сім'ї і запитував: "Як ви думаєте, на кого ви схожі?" Подруга-однокурсниця порадила Оле пробуватися на роль Анастасії. Дебют був досить цікавий. За сюжетом дівчата і царевич хворіли на кір і, щоб волосся не випали остаточно, перед від'їздом Тобольська їх всіх поголили наголо. Оля в той час носила довге волосся, її посадили перед камерою замість дзеркала і обстригли під гребінець. Коли Будіна вийшла зі знімального майданчика і побачила себе лисій, у неї почалася справжня істерика. Перша жертва мистецтва була принесена.

Фільм "Романови. Вінценосна сім'я" відкривав Міжнародний фестиваль-2000, а на екран картина вийшла тільки в 2001 р. Картина мала великий глядацький успіх і визнання професіоналів.

У 1997 році Ольга Будіна закінчила Театральне училище. Знімаючись у фільмах, Ольга пропустила покази в театри. В результаті ні В який театр вона так і не потрапила, але про це не шкодує. "... в результаті вибрала шлях поза театру. І зараз розумію, що була права" - каже Ольга. Хоча, як вона стверджує, якщо їй все-таки запропонують цікаву роботу, вона не відмовиться.

Після закінчення училища Ольга зіграла невеликі ролі в комедії "чи Не послати нам гінця" (дівчина за викликом), фільмі "Квіти для переможців" (повія) і серіалі "Д.Д.Д.Досье детектива Дубровського" (сусідка) і одну з головних ролей - англійку в серіалі "Прості істини". Однак широкому глядачеві вона була не відома, а "Романови. Вінценосна сім'я" ще не вийшов на екрани.

Популярність

Популярність актрисі принесла участь у телевізійному серіалі "Кордон. Тайговий роман" (2000), де вона зіграла головну роль - Марину - офіцерську дружину, закохалася в товариша по службі чоловіка. Дія відбувається в маленькому гарнізон на кордоні з Китаєм. У цій обстановці чіткі умови гри: жодних шури-мури, статут, серйозні чоловіки, які займаються серйозною справою. Але... "любов ненавмисно нагряне, коли її зовсім не чекаєш" - співається у відомій пісні. У тайговій глушині поступово закипають нелюдські пристрасті!

Зйомки "Кордону" проходили на Брянщині, в Шайковке. І першими, хто визнав майбутніх улюбленців всій Росії, були місцеві жителі. "О, нас так любили! Одна жінка, її звуть Тетяна Петрівна, шила нам сукні. Адже ми навіть не встигли справити собі киногардероб. Спочатку вона створила то кремове плаття, в якому моя героїня Марина вальс танцює в другій серії. А коли вона вже його пошила, сказала: "Оля, у мене є одна сукня. Я одягала його на своє весілля" - згадує Ольга Будіна.

Протягом двох тижнів фільм демонструвався по центральному телебаченню на всю країну. В одну мить Будіна, Гуськов і Башаров - виконавці головних ролей - стали знаменитими і популярними.

У тому ж 2000 році, Ольга знялася в драмі А. Вчителя "Щоденник його дружини" (Галина Кузнєцова), гостросюжетному трилері Бориса Гіллера "Чек" (секретарка), драмі Л. Пчолкіна "Саломея".

До 25 років Ольга Будіна стала однією з найуспішніших молодих актрис. Ще в училищі педагоги відзначали дуже рідкісне якість починаючої актриси - здатність поєднувати різні амплуа. Це вона довела своїми вдалими роботами в кіно.

Плідний 2003 рік

Величезною удачею актриси стало запрошення на зйомки в серіалі "Ідіот" (2003). Сама Ольга вважає: "Те, що сталося з нами, - це дуже великий, грандіозний подарочище". Будіна зіграла Аглаю Єпанчину, генеральську дочку, полюбившую князя Мишкіна. Так вийшло, що образ Аглаї був практично не знайомий глядачам. Мало хто нині читає класику, а в екранізації Івана Пир'єва роман був значно скорочений, і в результаті основний героїнею стала Настасья Пилипівна у виконанні Юлії Борисової.

Режисер Володимир Бортко вивів образ Аглаї на один рівень з Настасьєю Пилипівною. Це накладало на Ольгу Будину величезну відповідальність. І молода актриса блискуче впоралася з роллю.

Ольга Будіна розповідає: "Я так була занурена в Аглаю, в XIX століття, що навіть вирішила поправитися. У Достоєвського написано, що Аглая любила смачно поїсти. Я стала перетворюватися в булочку, у мене з'явилися щоки. ...Мені подобалася саме така Аглая. За час зйомок я настільки перейнялася життям дівиці з благородного сімейства XIX століття, що досі перебуваю в полоні... Не можу тепер першої комусь дзвонити... Взагалі, велике щастя працювати з такими партнерами, як Женя Миронов, Інна Михайлівна Чурікова, Олег Валеріанович Басилашвілі".

Після такого успіху Будіна знялася в серіалі "Московська сага", поставленому за однойменним романом Василя Аксьонова. Вона зіграла поетесу-троцкістко Ніну Gradovu. Цікаво те, що за сюжетом на початку фільму її героїні 20 років, а в кінці фільму - 48.

У тому ж 2003 році Будіна знялася у фільмі - екранізації роману Володимира Пікуля "Баязет". Героїня Будіної дворянського походження, теж Ольга. Актриса розповідає про свою героїню: "Це жінка з вже сформованою долею, драматичною по-жіночому, вийшла заміж за нелюба за необхідності. І вона змушена жити у військовому гарнізоні, спостерігаючи свого коханого, який колись її так жорстоко зрадив, і справлятися і зі своїми почуттями, і потім з цією війною. І, врешті-решт, ця дівчина, яка як раз і не пустила наших солдатів тікати з поля бою, коли вони хотіли звідти бігти просто від страху, від шоку, від раптовості".

Ще одна робота Ольги Будіної роль в дитячому фільмі "Радості і печалі маленького лорда", знятому за повістю англійської письменниці Френсіс Бернер. О. Будіна: "Дія його відбувається в Англії та Америці ХІХ століття, у центрі оповідання доля маленького хлопчика, я граю його маму. Розумне, чудове дитяче кіно, яке буде цікаво і дорослому глядачеві. Все красиво і дорого, з великим смаком. Після перегляду глядачі виходять оновлені, плачуть. І це сльози розчулення, сльози ніжності".

Заміжжя

В кінці 2003 року Ольга Будіна познайомилася з Олександром Наумовим - відомим бізнесменом, який займається нерухомістю і будівництвом. Як зізнається сама актриса, в той час вона перебувала у стані страшної втоми - протягом року їй довелося зіграти в декількох фільмах і серіалах. Вже на другий день знайомства Олександр заявив, що їй просто необхідно відпочити...

Розповідає Ольга Будіна: "Він запропонував поїхати до Ніцци, там якраз починався устричний сезон. І це на другий день знайомства! Я навіть не пам'ятаю, як я на це несподівана пропозиція відреагувала. Рівно через тиждень в мої двері подзвонили, на порозі стояв Сашко: "Ти що, ще не зібралася?" Я просто в шоці. Так він відвіз мене на Лазурний Берег. Все було здорово. Саша годував мене устрицями і подарував масу красивих прикрас".

Олександр підкорив Ольгу, і на початку 2004 року, через чотири місяці після їх знайомства відбулося весілля.

Наприкінці 2004 року у щасливого подружжя народився син, якого назвали Наумом. Ольга Будіна занурилася в домашні турботи: ведення господарства і виховання сина...

Повернення на знімальний майданчик

Повернення Ольги Будіної на знімальний майданчик відбулося в 2006 році. Вона була запрошена на роль Надії Аллілуєвої, дружини Сталіна, в серіал "Дружина Сталіна". Розповідаючи про свою роботу, Ольга порівнює її з роллю Анастасії в картині "Романови. Вінценосна сім'я": "Це для мене була, можна сказати, знакова роль. Ви знаєте, що дочка царя Анастасія і дружина вождя були однолітками? Обидві 1901 року народження, і обидві виявилися жертвами комуністичного режиму. І, як не дивно, мені випало зіграти обох..."

Джерело / Источник http://kinoafisha.ua/

Смотреть онлайн фильмы, мультфильмы и сериалы в HD качестве, В 3D, скачать торрент. Скачать через торрент фильмы в HD качестве



Переглядів: 991 | Коментарів: 0 | Дата: 12.05.2014, 23:26
Коментарі до Ольга Будіна / Ольга Будина (1975)




Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]