реклама
Ключевы слова сайту
Пустой блок

Джекі Чан / Джеки Чан (актор, режисер) 

Джекі Чан / Джеки Чан (актор, режисер)

Дата народження: 07 квітня 1954 (zodiac овен)

Місце народження: Гонконг

Діяльність: актор, режисер

Досягнення: Один з найпопулярніших героїв бойовиків у світі, він відомий своїм акробатичним бойовим стилем, комедійним даром, а також використанням різних "підручних засобів" в боях.

Джекі Чан народився 7 квітня 1954 року в Гонконзі. Джекі ріс у бідній родині - його батьки навіть не мали коштів для того, щоб розрахуватися з лікарем, який приймав пологи. Проте незабаром їм вдалося отримати роботу в американському посольстві в Австралії і раннє дитинство Джекі пройшло на далекому материку. В років Джекі Чана відправили назад в Гонконг, віддавши на довгий термін в знамениту Школу Пекінської Опери (Китайську Оперу), де поряд з іншими хлопчиками він навчався бойовим мистецтвам, акторської майстерності, танців, співів і акробатики. Дисципліна, яка панувала в Школі (тренування з 5 ранку і до опівночі, тілесні покарання тощо) прищепила хлопчикові бойовий дух, розвинула силу волі і прагнення бути першим, незважаючи ні на що.

Для Джекі Чана тренування не пройшли даром. Закінчивши школу, він легко знайшов собі роботу в групі каскадерів і почав зніматися в невеликих кінострічках. Незабаром він придбав популярність у світі каскадерів, зробивши найвище падіння в історії Азіатського кінематографа і його стали запрошувати не тільки в якості дублера, але і в якості виконавця другорядних ролей.

Свою першу серйозну роль актор отримав у 1975 році у фільмі The Little Tiger of Guangdong, а також в одному з перших фільмів легендарного Джона Ву - Рука Смерті /Hand of Death/. Після несподіваної смерті Брюса Лі, багато стали називати Джекі Чана його приймачем, а режисер Ло Вей навіть дав ім'я Джекі Sing Lung, що в перекладі означає "стати драконом" (Драконом, як відомо, називали Брюса Лі).

Джекі Чаан знявся в шести стрічках Ло Вея, проте жодна з них не користувалася успіхом, довівши неспроможність ідеї перетворення Джекі Брюса Лі. Чан в результаті вирішив відійти від спочатку обраного іміджу і придумав собі іншого героя - простого хлопця, що опиняється в центрі подій цілком випадково, що бореться з поганими хлопцями трохи незграбно, з постійними жартами і кумедними трюками, виконувати які Джекі вирішив завжди сам.

Ця формула виявилася настільки успішною, що перші комедійні бойовики Чана "П'яний Майстер" /The Drunken Master/, "Безстрашна Гієна" /The Fearless Hyena/ і багато інших - стали справжніми хітами і незабаром Чан став самим високооплачуваним актором у Гонконзі. Крім цього, він почав сам писати сценарії, режисерувати свої фільми і навіть писати до них музику - одним словом, перетворився у справжній кіно-конвеєр.

Така напружена робота вимагала від актора певних жертв - через прагнення виконувати всі трюки самостійно, Джекі переламав собі практично всі кістки, а деякі навіть по кілька разів. І якщо особисто він вважає цю практику нормальною, то багато з каскадерів, які працювали з ним, і покалечившихся на зйомках не дуже охоче погоджувалися знову брати участь у його фільмах. В результаті Джекі заснував власну асоціації каскадерів, а також відкрив агентство по пошуку талантів, і власну кінокомпанію.

підкоривши Азію, Джекі Чан не заспокоївся і вирішив всерйоз взятися за підкорення Америки. Шлях до слави його не був усіяний трояндами - перші фільми в Штатах пройшли непоміченими, а його практично повне незнання англійської мови заважало йому навіть брати участь в нормальній розкручування своїх фільмів. Так, перший вихід Джекі на кіноринок США нічим і не закінчився.

Проте в 1994 році MTV присудило Чану нагороду за життєвий внесок у кіномистецтво, і актор вирішив повторно взятися за підкорення Америки. Картина "Розбирання В Бронксі" /Rumble in the Bronx/, спільна робота компаній New Line Cinema and Golden Harvest, в перший же вікенд зібрала близько 10 млн. дол., опинившись на першій сходинці національного хіт-параду. На Джекі посипалися пропозиції одне за іншим. У 1996 році студія Miramax випустила дві стрічки з його участю - "Кримінальна Історія" /Crime Story/ і "П'яний Майстер 2" /Drunken Master II/, зняті ще до "Розборки", які стали першими ступенями його успіху в США.

1997 рік актор почав з випуску фільму "Перший Удар" /First Strike/, де він зіграв Гонконгського поліцейського, завербованого ЦРУ і російської розвідслужбою для пошуку вкраденої ядерної боєголовки. Потім на екрани вийшов "Містер Крутий" /Mr. Nice Guy/.

Однак набагато більшою популярністю і серед фанатів і серед критиків користувався бойовик "Година Пік /Rush Hour/, де в парі з Чаном виступив американський комік Кріс Такер, який зіграв американського поліцейського, вимушеного розслідувати справу разом із недолугою колегою з Китаю.

Не менш успішним з комерційної точки зору став і другий "Годину Пік", випущений в 2001 році. Фільм протримався до першої десятки чарту більше 10 тижнів, зібравши в прокаті більше 200 млн. дол.

Незважаючи на те, що Джекі Чан постійно знаходиться в центрі уваги і користується великою популярністю у журналістській братії, своє особисте життя актор сратается тримати в таємниці від громадськості. У свій час для нього стали шоком повідомлення про самогубства кількох його фанаток, що дізналися про нібито майбутню заручини їх кумира, після чого Чан намагається не торкатися цієї теми взагалі.

Джерело / Источник http://kinoafisha.ua/

Смотреть онлайн фильмы, мультфильмы и сериалы в HD качестве, В 3D, скачать торрент. Скачать через торрент фильмы в HD качестве



Переглядів: 1262 | Коментарів: 0 | Дата: 25.05.2014, 19:18
Коментарі до Джекі Чан / Джеки Чан (актор, режисер)




Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]