реклама
Ключевы слова сайту
Пустой блок

Олена Сафонова / Елена Сафонова (актриса) 

Олена Сафонова / Елена Сафонова (актриса)

Дата народження: 14 червня 1956 (zodiac близнюки)

Місце народження: Ленінград

Діяльність: актриса

Досягнення: Найбільш відома як виконавиця ролі Ольги у фільмі "Зимова вишня" (1985).

Народилася в Ленінграді, в родині відомого актора Всеволода Сафонова і режисера "Мосфільма" Валерії Рублевої. У 1973 році закінчила Московську школу №37.

Два роки провчилася у Вдіку. У 1981 році закінчила Ленінградський інститут театру, музики і кінематографії (курс Р. С. Агамирзяна). У тому ж році стала актрисою Театру імені В. Ф. Коміссаржевської. Дебютувала в кіно роллю Люби у фільмі "Шукаю мою долю" (1974).

З 1986 року - актриса кіностудії "Мосфільм". З 1992 по 1997 роки працювала у Франції і в Росії. В даний час проживає у Москві.

Творчість

На початку творчої діяльності один сезон прослужила в Театрі ім. Коміссаржевської.

З 1974 року активно знімається в кіно. Перша головна роль в кіно - роль Соломії Крушельницької в біографічній картині "Повернення Батерфляй" (1983). Широку популярність Сафонової принесла роль Ольги у фільмі "Зимова вишня" (1985), за яку вона отримала свою першу нагороду.

Під час проживання у Франції знялася в п'яти французьких фільмах, проте не отримала такої популярності, як в Росії. Після повернення в Росію в 1997 році знову повернулася в театр і в 1999 році отримала головну російську театральну премію "Чайка".

Основна акторська тема Сафонової - сильна жінка в ситуації вибору між особистим щастям і эмансипированным існуванням. Подібні образи зіграні Сафонової у фільмах "Зимова вишня", "Принцеса на бобах", "Президент і його жінка" та ін

Сімейне положення

У 1992 році вийшла заміж за французького актора Самюеля Лабарта (фр. Samuel Labarthe), з яким познайомилася на зйомках фільму "Акомпаніаторка" (1992), і переїхала до Франції. У 1997 році розлучилася з чоловіком і повернулася в Росію.

Сини - Олександр та Іван. Молодший син Олександр живе з батьком у Франції.

Джерело / Источник http://kinoafisha.ua/

Смотреть онлайн фильмы, мультфильмы и сериалы в HD качестве, В 3D, скачать торрент. Скачать через торрент фильмы в HD качестве



Переглядів: 820 | Коментарів: 0 | Дата: 19.05.2014, 11:25
Коментарі до Олена Сафонова / Елена Сафонова (актриса)




Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]